Piept de gasca afumat cu varza caramelizata
PrinteazaPiept de gasca afumat cu varza caramelizata din: piept ed gasca, varza rosie, zahar, otet balsamic, portocala, usturoi, sare, piper, anason.
- un piept gâscă (200-300 g)
- o varză mică roşie
- 2-3 linguri de zahăr (brun de preferinţă)
- 50 ml de oţet balsamic
- două felii de portocale
- 3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- o floricică de anason
- 150 ml de vin roşu
- o jumătate ceaşcă de apă
Mod de preparare:
Se pune zahărul într-o cratiţă pentru a se carameliza, după ce zahărul este aproape topit se adaugă o jumătate de ceaşcă de apă şi se continuă fierberea. Se pun floricica de anason, oţetul balsamic şi vinul, continuându-se fierberea până scade.
Se toacă varza, se adaugă usturoiul tăiat fâşiuţe şi se pune în cratiţă pentru a se carameliza. Se lasă maximum 5 minute.
Separat, se ia pieptul de gâscă afumat, pe partea cu grăsimea se face ca un grătar, tăieturi paralele, după care se pune într-o tigaie pe foc fără ulei, deoarece grăsimea se va topi, se lasă 5 minute pe fiecare parte. După care se va lua o formă metalică în care vom pune un pic din grăsimea topită, 50 ml de vin şi un căţel de usturoi zdrobit şi vom pune forma pe un trepied, care se va introduce în cuptor, se va lăsa 10-15 minute, se verifică înainte de a se scoate de la cuptor.
Când este făcut, pieptul de gâscă se scoate, iar farfuria se va decora.
Piept de gasca afumat cu varza caramelizata
Pofta buna!