Piept de gasca cu fructe
PrinteazaPiept de gasca cu fructe din: piept de gasca, praz, pomelo, grepfrut, guave, lamai, ulei, nucsoara, anason, cuisoare, ghimbir.
- 900 g piept de gâscă afumat
- 1 praz
- 2 pomelo
- 2 grepfruturi roz
- 2 guave
- 4 lămâi verzi Kaffir
- 2 frunze de lămâi Kaffir
- 1 fir iarbă de lămâie
- 4 linguri ulei de arahide
- câte 1 linguriţă praf de nucşoară, de anason, de cuişoare şi de ghimbir
Mod de preparare:
Se taie pieptul de gâscă fâşii. Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele subţiri. Se curăţă pomelo şi grepfrutul, astfel încât să se înlăture membrana albă. Apoi, feliile fructelor se separă cu grijă.
Se taie apoi guavele bucăţi lungi, se curăţă ş’r se taie cuburi. Se spală lămâile verzi Kaffir, se curăţă, iar coaja se taie mărunt.
Se încinge uleiul în wok şi se prăjeşte carnea. După circa 3 minute se adaugă pomelo, grepfrutul, coaja şi frunzele de lămâie verde, guavele şi iarba de lămâie. Totul se condimentează cu mirodenii.
După circa 8 minute se aşază mâncarea pe farfurii si se serveste ornată cu felii de lămâie.
Piept de gasca cu fructe
Pofta buna!