Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere.
pentru marinată:
- 1 piept de gâscă, piele de gâscă
- 60 g verdeţuri combinate, tocate
- 10 ml Gin
- 10 foi de dafin
- 10 bobite de ienupăr
- 60 g sare grunjoasă
- piper negru boabe
- 30 g zahăr din trestie-de-zahăr
- oţet
pentru napi:
- 2 napi medii, zahăr
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri oţet de mere
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru sfeclă:
- 2 sfecle coapte
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă muştar
- 1 lingură dulceaţă de fructe
- esenţă de muştar (câteva picături)
- 100 ml oţet balsamic
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri oţet de mere
- sare şi zahăr
Mod de preparare:
Taie pieptul de gâscă pe linia mediană. Suprapune bucăţile de carne cu pielea în exterior, apoi leagă-le cu aţă de bucătărie. Fă tăieturi în piele încât să ajungi la grăsime. Pune bucata de carne într-un vas termorezistent în care ai pregătit o marinată din ingredientele indicate, săreaz-o şi ţine-o circa 24 de ore. întoarce-o când şi când.
Scoate carnea din marinată şi scurge-o bine, spal-o şi usuc-o în hârtie absorbantă; înfăşoară pieptul de gâscă în folie alimentară şi pune-l în congelator. Toacă ceapa şi usturoiul şi prepară două sosuri vinegrete cu ingredientele enumerate pentru fiecare (cu excepţia napilor, muştarului, dulceţii, esenţei de muştar şi a sfeclelor).
Opăreşte cu apă sărată napii tăiaţi feliuţe, răceşte-i sub jet de apă. Feliază şi sfeclele. Asezonează legumele cu vinegretele. Taie pielea de gâscă cuburi, prăjeşte-o într-o tigaie până când i se topeşte grăsimea, pune-o pe hârtie absorbantă. Scoate carnea din congelator, asigură-te că este tare, apoi taie în felii foarte subţiri
Amestecă muştarul, dulceaţa şi esenţa de muştar. Montează pe farfurie, alternând felii de carne cu feliuţe de legume, asezonează cu amestecul obţinut şi termină aşezând deasupra câteva bucăţele de piele prăjită.
Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie
Poftă bună!