Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic si otet de mere.

Ingrediente:Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

pentru marinată:

  • 1 piept de gâscă, piele de gâscă
  • 60 g verdeţuri combinate, tocate
  • 10 ml Gin
  • 10 foi de dafin
  • 10 bobite de ienupăr
  • 60 g sare grunjoasă
  • piper negru boabe
  • 30 g zahăr din trestie-de-zahăr
  • oţet

pentru napi:

  • 2 napi medii, zahăr
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri oţet de mere
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru sfeclă:

  • 2 sfecle coapte
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lingură dulceaţă de fructe
  • esenţă de muştar (câteva picături)
  • 100 ml oţet balsamic
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri oţet de mere
  • sare şi zahăr

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de gâscă pe linia mediană. Suprapune bucăţi­le de carne cu pielea în exterior, apoi leagă-le cu aţă de bucătărie. Fă tăieturi în piele încât să ajungi la grăsime. Pune bucata de carne într-un vas termorezistent în care ai pregătit o marinată din ingredientele indicate, săreaz-o şi ţine-o circa 24 de ore. întoarce-o când şi când.

Scoate carnea din marinată şi scurge-o bine, spal-o şi usuc-o în hârtie absorbantă; înfăşoară pieptul de gâscă în folie alimentară şi pune-l în congelator. Toacă ceapa şi usturoiul şi prepară două sosuri vinegrete cu ingredientele enumerate pentru fiecare (cu excepţia na­pilor, muştarului, dulceţii, esenţei de muştar şi a sfeclelor).

Opăreşte cu apă sărată napii tăiaţi feliuţe, răceşte-i sub jet de apă. Feliază şi sfeclele. Asezonează legumele cu vinegretele. Taie pielea de gâscă cuburi, prăjeşte-o într-o tigaie până când i se topeşte grăsimea, pune-o pe hârtie absorban­tă. Scoate carnea din congelator, asigură-te că este tare, apoi taie în felii foarte subţiri

Amestecă muştarul, dulceaţa şi esenţa de muştar. Montează pe farfurie, alternând felii de carne cu feliuţe de legume, asezonează cu amestecul obţinut şi termină aşezând deasupra câteva bucăţele de piele prăjită.

Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.