Piept de gasca cu pere in caramel
PrinteazaPiept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie.
- 1 kg piept de gâscă
- 4 pere nu prea coapte
- 250 g zahăr
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se taie pieptul de gâscă în două jumătăţi în lungime, apoi se înăbuşă în ulei adăugându-se un praf de sare şi piper. De regulă se adaugă şi puţină apă, ca să se pătrundă bine.
Intr-un vas cu pereţii groşi se cara-melizează zahărul. Se adaugă peste caramel perele tăiate în sferturi şi fără căsuţa seminţelor. Se păstrează câteva bucăţi acoperite cu caramel, pentru ornarea farfuriei.
Se adaugă puţină apă peste caramel şi pere, ca să fiarbă perele. Se mai adaugă un praf de sare şi o lingură cu zeamă de lămâie.
Când perele sunt aproape fierte, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă o linguriţă de făină cu apă şi se toarnă în sos, pentru a-i da consistenţă.
Se porţionează pieptul de gâscă şi se aşază pe un platou cu sosul alături şi bucăţile de pere caramelizate.
Pofta buna!