Piept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide
PrinteazaPiept de gasca umplut cu garnitura de pilaf cu stafide
- 1 gască de 3,500 kg
- 1 felie franzelă
- 3 ouă
- 6 căţei usturoi
- 1 morcov
- 1 fir praz
- 2 mere
- sare
- boia
- 500 g orez
- 100 g unt
- 150 g stafide
- 1 pahar vin
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Gasca se curăţă, se spală şi se şterge cu un şervet. Se scot piepţii de la gască cu toată suprafaţa pielii, apoi se scoate pielea de pe piepţi şi se platează cu satirul. Din pulpe se face o tocătură (carnea se toacă şi se amestecă cu franzela înmuiată şi stoarsă, sare, verdeaţă, usturoi tocat, piper şi 2 ouă crude).
Tocătura se pune pe toată suprafaţa piepţilor, se înveleşte cu pielea (care a fost scoasă de pe piepţi), se leagă cu o sfoară subţire şi se aşază într-o tavă adîncă cu puţină grăsime, sare, morcov şi praz tăiate, mere curăţate şi tăiate şi se dă la cuptor circa 1 oră.
Pe parcurs, se unge cu puţină grăsime si se stropeşte cu apă. Cînd este gata, se scoate şi în tavă se face sosul cu 1/2 lingură făină, supă şi vin, apoi se strecoară.
Se face un pilaf din unt, supă de gîscă şi stafide şi se fierb cu capac timp de 25 minute.
Pilaful se aşază pe platou şi picpţii tăiaţi felii groase peste pilaf. Sosul se serveşte separat ia sosieră.
Pofta buna!
O sa incerc si eu piept de gasca cu stafide.