Piept de manzat cu sos

Printeaza

Piept de manzat cu sos din: piept de manzat, ceapa, sare, piper, cimbru, patrunjel, usturoi, vin, untdelemn.

Ingrediente:Piept de manzat cu sos

  • l kg piept de mânzat
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 2 căţei usturoi
  • un pahar vin alb
  • untdelemn

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de mânzat în felioare mici.

Se toacă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se pun împreună cu cimbrul, carnea, sarea, piperul, trei-patru linguri untdelemn şi se lasă să fiarbă încet, acoperite, până scade zeama şi carnea începe să se rumenească. Se adaugă un pahar de vin alb şi un pahar cu apă sau zeamă de came şi se fierbe în cuptor, la foc mic, o jumătate de oră.

Când carnea este fragedă şi frumos rumenită se serveşte cu sosul în care a fiert.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    A iesit bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.