Piept de manzat cu sos
PrinteazaPiept de manzat cu sos din: piept de manzat, ceapa, sare, piper, cimbru, patrunjel, usturoi, vin, untdelemn.
- l kg piept de mânzat
- 2 cepe
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel verde
- 2 căţei usturoi
- un pahar vin alb
- untdelemn
Mod de preparare:
Se taie pieptul de mânzat în felioare mici.
Se toacă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se pun împreună cu cimbrul, carnea, sarea, piperul, trei-patru linguri untdelemn şi se lasă să fiarbă încet, acoperite, până scade zeama şi carnea începe să se rumenească. Se adaugă un pahar de vin alb şi un pahar cu apă sau zeamă de came şi se fierbe în cuptor, la foc mic, o jumătate de oră.
Când carnea este fragedă şi frumos rumenită se serveşte cu sosul în care a fiert.
Pofta buna!
A iesit bun?