Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda
PrinteazaPiept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda
- 1,400 kg piept de miel
- 150 g şuncă afumată
- 200 g ficat de miel
- 1 felie franzela
- 1 ou
- sare
- piper
- 150 g unt
- 1 legătură verdeaţă
- 1/2 ceapă
- 350 g mazăre
- morcovi
- 400 g fasole fidea
- 1conopidă
- 200 g vîrfuri de sparanghel
- 300 g cartofi noi
Mod de preparare:
Se prepară pieptul pentru umplut la fel ca pieptul de viţel umplut. Ficatul tăiat bucăţi se sotează în unt cu ceapa tocată, se dă prin maşina de tocat cu şunca, franzela înmuiată în apă şi stoarsă şi se amestecă cu 1 ou crud, sare şi piper.
Cu această tocătură se umple pieptul, se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, sare şi piper, circa 1 oră stropindu-se pe parcurs cu supă.
Cînd este gata se taie felii groase şi se aşază pe un platou garnisit cu legumele fierte şi date în unt.
In tava în care a fost fript pieptul se face un sos simplu, care se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!