Piept de miel umplut cu legume cu garnitura de sote de morcovi si mazare si cartofi ducesa
PrinteazaPiept de miel umplut cu legume cu garnitura de sote de morcovi si mazare si cartofi ducesa
- 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg)
- sare
- piper
- 2 ouă
- 150 g unt
- 1 felie franzela
- 2 fire ceapă verde
- 500 g morcovi
- 500 g mazăre fină
- 400 g cartofi
- 1 lingura făină
- 1/2 l supă de miel
- 2 linguri sos brun
- 5 căţei usturoi
Mod de preparare:
Se prepară pieptul pentru umplut, ca pieptul de viţel umplut . Cu 300 g carne de piept dat prin maşina de tocat cu ceapa verde, franzela înmuiată în apă şi stoarsă şi amestecată cu 1 ou crud şi sare se umple pieptul.
Se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor moderat circa 1 oră, ungîndu-se- pe parcurs cu unt şi mujdei. Cînd este gata se scoate pieptul şi in tavă se facesosul cu puţina făină, supă şi sosul brun.
Se taie pieptul felii groase, se aşază pe un platou garnisit cu morcovii şi mazărea fierte şi date în unt şi cu cartofii ducesa.
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!