Piept de miel umplut cu legume cu garnitura de sote de morcovi si mazare si cartofi ducesa

Printeaza

Piept de miel umplut cu legume cu garnitura de sote de morcovi si mazare si cartofi ducesa

Ingrediente:Piept de miel umplut cu legume cu garnitura de sote de morcovi si mazare si cartofi ducesa

  • 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 1 felie franzela
  • 2 fire ceapă verde
  • 500 g morcovi
  • 500 g mazăre fină
  • 400 g car­tofi
  • 1 lingura făină
  • 1/2 l supă de miel
  • 2 linguri sos brun
  • 5 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Se prepară pieptul pentru umplut, ca pieptul de viţel umplut . Cu 300 g carne de piept dat prin maşina de tocat cu ceapa verde, franzela în­muiată în apă şi stoarsă şi amestecată cu 1 ou crud şi sare se umple pieptul.

Se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor moderat circa 1 oră, ungîndu-se- pe parcurs cu unt şi mujdei. Cînd este gata se scoate pieptul şi in tavă se facesosul cu puţina făină, supă şi sosul brun.

Se taie pieptul felii groase, se aşază pe un platou garnisit cu morcovii şi mazărea fierte şi date în unt şi cu cartofii ducesa.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.