Piept de miel

Printeaza

Piept de miel din: piept de miel, unt, ceapa, oua, lamaie, marar, sare, piper.

Ingrediente:Piept de miel

  • 1,5 kg piept de miel
  • 4 linguri unt
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • sucul de la 2 lămâi
  • mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se împarte carnea în zece-douăsprezece bucăţi, se spală, se sărează şi se piperează. Ceapa, curăţată şi tăiată mărunt, se pune puţin la călit într-o cratiţă cu unt bine încins.

Se adaugă carnea şi se prăjeşte, întorcând-o din când în când, pentru a se rumeni uniform. Se adaugă mărarul tocat foarte fin şi trei pahare cu apă caldă.

Se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră, până ce sosul a scăzut suficient. Se bat ouăle separat într-un vas şi se amestecă cu sucul de lămâie.

Se toarnă peste carnea din oală, se amestecă şi se mai lasă foarte puţin la foc potrivit, spre mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.