Piept de miel
PrinteazaPiept de miel din: piept de miel, unt, ceapa, oua, lamaie, marar, sare, piper.
- 1,5 kg piept de miel
- 4 linguri unt
- 2 cepe
- 2 ouă
- sucul de la 2 lămâi
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se împarte carnea în zece-douăsprezece bucăţi, se spală, se sărează şi se piperează. Ceapa, curăţată şi tăiată mărunt, se pune puţin la călit într-o cratiţă cu unt bine încins.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte, întorcând-o din când în când, pentru a se rumeni uniform. Se adaugă mărarul tocat foarte fin şi trei pahare cu apă caldă.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, aproximativ o oră, până ce sosul a scăzut suficient. Se bat ouăle separat într-un vas şi se amestecă cu sucul de lămâie.
Se toarnă peste carnea din oală, se amestecă şi se mai lasă foarte puţin la foc potrivit, spre mic.
Pofta buna!