Piept de pasăre in aspic pe salată a la rus
PrinteazaPiept de pasăre in aspic pe salată a la rus
- piept de pasăre
- sos alb
- salată a la rus
- aspic
- măr
Mod de preparare:
Se fierb cîteva bucăţi de piept de pasăre, apoi se curăţă cu atenţie carnea de pe oase şi se îndepărtează pielea. Se taie în felii mai mici cu bucăţi de carne scoase de pe restul oaselor.
Se glasează feliile de piept cu sos alb, iar după ce s-au răcit se decorează după plac. Se lasă să se răcească din nou şi se glasează cu aspic.
Pe un platou rotund se formează un postament de salată de formă conică, pe care se aplică de jur împrejur feliile de piept, iar între ele se decorează cu aspic tocat.
In vîrful conului se pune un măr roşu crestat cu grijă, iar în jurul postamentului de salată se decorează cu aspic tocat şi cu crutoane de aspic.
Pofta buna!