Piept de porc cu mirodenii
PrinteazaPiept de porc cu mirodenii din: piept de porc, sare, piper, seminte de fenicul, usturoi, cimbru, ulei, lamaie.
- 1.5 kg piept de porc cu sorici
- piper
- sare
- 2 linguri seminţe fenicul
- cimbru
- 4-5 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Pui într-un mojar cimbru, fenicul, sare, piper, căţeii de usturoi şi uleiul şi le freci până obţii o pastă.
Tai pieptul de porc şi întinzi pasta de mirodenii. Rulezi şi legi cu o sfoară. Crestezi şoriciul, aşezi rulada în tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu.
O pui la cuptorul încins în prealabil, aproximativ o oră, dai folia la o parte şi stropeşti rulada cu zeamă de lămâie. Mai ţii la cuptor până se rumeneşte.
Piept de porc cu mirodenii
Pofta buna!