Piept de porc cu sos de piper
PrinteazaPiept de porc cu sos de piper din: piept de porc, sare grunjoasa, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, cimbru, rosii, vin, fasole verde si lamaie.
- 800 g piept de porc
- sare grunjoasa
- piper negru, alb si rosu boabe
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 4-5 catei usturoi
- cimbru verde
- 4 rosii
- 50 ml vin alb dulce
pentru garnitura:
- 500 g fasole verde fideluta
- o lamaie
Mod de preparare:
Pieptul de porc se crestează uşor pe partea cu grăsime şi se trece printr-un jet de apă caldă. Se lasă în sită să se scurgă. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe şi se amestecă cu vinul dulce, uleiul, sarea şi mixul de boabe de piper. Se opăresc 2 roşii, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se adaugă în sos.
Acesta se potriveşte cu sare, după gust, şi se toarnă peste pieptul de porc. Se adaugă câteva frunze de cimbru proaspăt şi se bagă în cuptor la 220 de grade Celsius. Se stropeşte cu sosul din tavă din când în când.
Intre timp, se opăreşte fasolea fideluţă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcorească în sită. Se prepară cu ulei şi zeamă de lămâie, se condimentează, după gust, şi se serveşte cu pieptul de porc. Se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.
Piept de porc cu sos de piper
Pofta buna!
Piept de porc cu sos de piper imi tot repet, dar nu stiu cum o fi sosul asta cu piper