Piept de porc umplut cu prune afumate
PrinteazaPiept de porc umplut cu prune afumate din: piept de porc, jambon, prune afumate, pesmet, ou, ulei, apa, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg piept de porc sau jambon (bucată întreagă)
- 300 g prune afumate (fără sâmburi)
- 2 linguri pesmet
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 1 cană de apă
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea spălată o tai astfel încât să obţii o deschizătură de forma unui „buzunar”. Condimentezi carnea, după gust, în interior şi exterior. Toci mărunt prunele şi le amesteci într-un castron cu oul, pesmetul şi pătrunjelul. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Umpli „buzunarul”cu compoziţia de prune, îl prinzi cu scobitori şi îl legi cu aţă. Pui pieptul umplut în tava pentru cuptor, adaugi uleiul şi o cană de apă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru o oră şi jumătate, la foc mediu.
Când carnea este frumos rumenită pe deasupra, o scoţi din cuptor. Inainte de a o tăia felii, laşi carnea să se răcească, timp de 10-15 minute.
Pofta buna!