Piept de pui in crusta de verdeturi si sote de morcovi
PrinteazaPiept de pui in crusta de verdeturi si sote de morcovi din: piept de pui, mustar, pesmet, parmezan, usturoi, patrunjel, sare, piper, morcovi, pastarnac, unt, ulei, cimbru, zahar, apa.
- 2 piepturi de pui fara os si piele
- 3 linguri de mustar
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 catei de usturoi zdrobit
- o legatura de patrunjel verde tocat
- sare, piper dupa gust
Ingrediente garnitura:
- 800 g de morcovi
- 200 g de pastarnac
- 30 g de unt
- 1 lingura de ulei
- o lingurita de cimbru macinat
- o lingurita de zahar
- un pahar de apa
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare:
Se amesteca pesmetul cu verdeata, parmezanul, usturoiul zdrobit, sarea si piperul. Se taie piepturile de pui in doua, se ung cu mustar si se tavalesc prin amestecul de pesmet, se asaza intr-o tava si se stropesc cu ulei.
Se pune tava, acoperita cu folie de aluminiu, in cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de 15 minute, dupa care se scoate folia si se continua coacerea pana ce piepturile sunt rumenite si patrunse.
intre timp, se curata morcovii si pastarnacul si se taie cubulete.
Se incinge untul impreuna cu o lingura de ulei, intr-o cratita potrivita, se adauga legumele si lingurita de zahar, se lasa sa se caramelizeze putin, amestecand continuu. Se adauga o lingura de apa, cimbru, se pune capac si se soteaza (adaugand apa din cand in cand, pe masura ce ea este absorbita de legume) pana ce legumele sunt gata.
La sfarsit, se asezoneaza cu sare si piper. Se servesc piepturile de pui alaturi de garnitura de morcovi.
Piept de pui in crusta de verdeturi si sote de morcovi
Pofta buna!