Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana

Printeaza

Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, piept de pui, cascaval, smantana, lapte, cartofi, ceapa, ulei de masline, faina, condimente pentru pui, curry, verdeturi, sare de mare.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_ciuperci_cascaval_si_smantana

  • 500 g ciuperci
  • 500 g piept de pui
  • 200 g cascaval
  • 200 g smantana
  • 300 ml lapte
  • 2 cartofi
  • 2 cepe (una alba, una rosie)
  • ulei de masline
  • 70 g faina alba
  • condimente pentru pui
  • 1 lingura curry
  • verdeturi
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt, o pui în vasul ceramic termorezistent, în ames­tec cu puţin ulei de măsline şi condimente. Adaugi pieptul de pui tăiat fâşii şi condimentat, a- mesteci totul şi dai la cuptor.

Laşi 15 minute, până când ceapa şi pieptul de pui fierb, apoi adaugi ciupercile feliuţe (după ce au fost călite separat).

După ce a scăzut apa lăsată de ciuperci, pui şi car­tofii tăiaţi cubuleţe. Pui o folie de staniol deasupra vasului şi intro­duci din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, faci sosul alb: fierbi laptele, presari făina, amesteci bine la foc mic şi adaugi smântână şi 100 g de caşcaval ras.

Amesteci totul la foc mic, până se omogenizează. Când cartofii sunt fierţi, îndepărtezi fo­lia, torni sosul alb şi razi restul de caşcaval.

Mai laşi cca. 25 de mi­nute la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneste. Poti servi puiul cu salata verde sau cu rosii.

Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana

Piept_de_pui_cu_ciuperci_cascaval_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.