Piept de pui cu ciuperci, conopida si morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu: carne de pui, morcov, conopida, ciuperci, mazare, pudra de curry, seminte de mustar, oregano, busuioc, boia dulce, ulei, sare, piper, marar.

Ingrediente:

  • două piepturi de pui
  • doi morcovi
  • o conopidă mijlocie
  • 200 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • 5 g pudră de curry
  • 10 g seminţe de muştar
  • o lingură cu amestec de oregano şi busuioc uscate
  • boia dulce
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se pun într-un bol. Se presară oregano şi busuioc, sare şi piper după gust şi o jumă­tate de linguriţă cu boia dulce.

Se toarnă puţin ulei, se ames­tecă totul şi se aşază carnea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o fur­culiţă.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie julien. Conopida se rupe bucheţele şi se fierbe în apă cu sare.

Mazărea se fierbe, se scurge de apă şi se pune lângă conopidă. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se călesc ciupercile zece minute, se adaugă morcovii şi se ţin pe foc încă zece minute.

Se pun conopida şi mazărea, seminţele de muştar, pudra de curry, sare şi piper. Se amestecă, se mai ţin pe foc cinci minute, apoi se servesc alături de carnea de pui, presărate cu mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.