Piept de pui cu ciuperci si galuste
PrinteazaPiept de pui cu ciuperci si galuste din: galbenusuri, unt, smantana, faina, sare, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, piept de pui, ciuperci, smantana, lapte, cimbru, parmezan, verdeata.
galuste:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri cu varf unt
- 200 ml smantana
- 400 g faina
- sare
pui cu sos:
- 1 ceapa
- ulei pentru prajit
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 4 piepti de pui
- 250 g ciuperci Champignon
- 200 ml smantana
- 300 ml lapte
- 2 lingurite cimbru tocat
- parmezan ras
- verdeata proaspata
Mod de preparare:
Se prepară găluştele: se amestecă gălbenuşurile cu unt, smântână şi făină; se sărează şi se amestecă până ce se obţine o cocă vârtoasă. Se scot cu lingura porţii din această cocă şi se introduc într-un vas cu apă clocotindă.
Se reduce focul şi se fierb găluştele la foc moale până ce urcă la suprafaţă. Apoi se scot şi se lasă să se scurgă, după care se amestecă împreu¬nă cu puţin unt. Ceapa franţuzească se curăţă şi se toacă; se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii şi bucăţelele de carne sărate şi piperate în prealabil. Se prăjesc împreună.
Apoi se adaugă ciupercile tăiate felii, eventual se sărează puţin şi se toarnă puţină apă. Se fierbe cca 15 min. amestecând din când în când. Apoi se toarnă smântână şi amestecul de lapte, condimentat cu cimbru; se dau în clocot. Se servesc cu găluşte şi se presară verdeaţă proaspătă.
Piept de pui cu ciuperci si galuste
Pofta buna!