Piept de pui cu ciuperci si sos
PrinteazaPiept de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt, faina, smantana si sare.
- 2 piepti de pui
- 100 ml vin alb
- 200 g ciuperci
- 100 g unt
- 2 linguri cu faina
- 250 ml smantana
- sare
Mod de preparare:
Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată cu ciupercile întregi, în apă cu sare. Adună spuma ori de câte ori e nevoie. După vreo 20 de minute de fiert, scoate pe un platou ciupercile, iar peste pui adaugă vinul şi lasă să fiarbă încă 20 de minute. La sfârşit, scoate carnea pe platou şi păstrează zeama.
Intr-o altă cratiţă, încinge untul, adaugă făina bătută cu smântână şi, când se îngroaşă, pune zeama în care a fiert puiul şi amestecă. Stinge focul când sosul a căpătat consistenţă. Potriveşte de sare şi serveşte puiul tăiat în felii, cu ciuperci şi câteva linguri de sos.
Piept de pui cu ciuperci si sos
Pofta buna!