Piept de pui cu dovlecei marinati
PrinteazaPiept de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare, piper.
- 450 g piept de pui
- 3 catei de usturoi
- 8 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura frunze de cimbru uscate si mruntite
- 1 lingura busuioc maruntit
- 4 dovlecei (circa 800 g)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în fâşii, după care o stropeşti cu 4 linguri de ulei, mixat în prealabil cu zeama de lămâie, cimbru, usturoiul curăţat şi zdrobit, sare şi piper după indicaţia medicului. Ambalezi carnea într-o pungă şi o laşi să se marineze în frigider, pentru 3 1/2 ore.
Intre timp, tai dovleceii fâşii lungi, pe care le amesteci cu uleiul şi usturoiul rămase, busuiocul, sare şi piper în concordanţă cu recomandările medicului, îi laşi, de asemenea, să se marineze în frigider, 3 1/2 ore.
Scoţi carnea din amestecul în care s-a marinat şi o frigi pe grătar sau într-o tigaie antiaderentă, timp de 5 minute pe fiecare parte, la foc mic. Fierbi dovleceii în zeama în care s-au marinat, timp de 4-5 minute. Serveşti carnea împreună cu dovleceii.
Piept de pui cu dovlecei marinati
Pofta buna!