Piept de pui cu dovlecei marinati

Printeaza

Piept de pui cu dovlecei marinati din: piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, frunze de cimbru, busuioc, dovlecei, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_dovlecei_marinati

  • 450 g piept de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 8 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura frunze de cimbru uscate si mruntite
  • 1 lingura busuioc maruntit
  • 4 dovlecei (circa 800 g)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în fâşii, după care o stropeşti cu 4 linguri de ulei, mixat în prealabil cu zeama de lămâie, cimbru, usturoiul curăţat şi zdrobit, sare şi piper după indicaţia medi­cului. Ambalezi carnea într-o pungă şi o laşi să se marineze în frigider, pen­tru 3 1/2 ore.

Intre timp, tai dovleceii fâşii lungi, pe care le ames­teci cu uleiul şi usturoiul rămase, busuiocul, sare şi piper în concordanţă cu recomandările medicului, îi laşi, de asemenea, să se marineze în frigider, 3 1/2 ore.

Scoţi carnea din ames­tecul în care s-a marinat şi o frigi pe grătar sau într-o tigaie antiaderentă, timp de 5 minute pe fiecare parte, la foc mic. Fierbi dovleceii în zeama în care s-au marinat, timp de 4-5 minute. Serveşti carnea împreună cu dovle­ceii.

Piept de pui cu dovlecei marinati

Piept_de_pui_cu_dovlecei_marinati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.