Piept de pui cu dovlecei
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de piept de pui cu dovlecei din: piept de pui, curry, hasma, dovlecei cu floare, supa de legume si ulei extravirgin de masline.
- 500 g piept de pui
- 1 linguriţă de curry
- 1 haşmă (şalotă)
- 10 dovlecei cu floare
- 1 pahar de supă de legume caldă
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
Mod de preparare:
Tăiaţi bucăţele pieptul de pui şi dregeţi-l cu foarte puţină sare, amestecând bine; lăsaţi carnea să se odihnească 15 minute.
Intre timp, curăţaţi de coajă haşma şi feliaţi-o subţire; pregătiţi florile de dovlecel scoţându-le pistilul, clătindu-le uşor şi apoi tăindu-le fâşii. Spălaţi şi dovleceii, apoi tăiaţi-i rondele subţiri.
Intr-o tigaie încăpătoare, încingeţi uleiul extravirgin de măsline şi haşma, adăugaţi bucăţelele de pui şi prăjiţi-le la foc iute 5 minute.
Turnaţi în tigaie jumătate din cantitatea de supă şi mai lăsaţi să fiarbă încă 5 minute, amestecând din când în când. După ce aţi adăugat şi supa rămasă, puneţi şi florile de dovlecel şi rondelele; lăsaţi-le în tigaie câteva minute până scade tot lichidul.
Potriviţi de sare, amestecaţi pentru ultima oară şi stingeţi focul. Distribuiţi preparatul pe farfurii şi serviţi foarte fierbinte.
Piept de pui cu dovlecei
Poftă bună!