Piept de pui cu felii de mar
PrinteazaPiept de pui cu felii de mar din: piept de pui, sare, unt, curry, miere, suc de mere, mar, patrunjel.
- 1 piept de pui dublu – de circa 300 g
- sare
- 1 lingura de unt topit
- praf de curry
- 1 lingurita miere
- 100 ml suc de mere
- 1 mar mare
- cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza usor si lasa sa se rumeneasca pe ambele parti in untul incins. Se presara cu curry si se toarna peste ea mierea amestecata cu sucul de mere.
Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba incet, circa 15 minute.
Se curata marul nu e obligatoriu, se indeparteaza partea lemnoasa, se taie felii si se dunstuieste si el impreuna cu carnea vreo cinci minute.
Se gusta de sare, se presara cu patrunjelul verde tocat si se serveste cu o garnitura de orez fiert.
Pofta buna!