Piept de pui cu fenicul si ceapa
PrinteazaPiept de pui cu fenicul si ceapa din: bulbi de fenicul, ceapa, ulei, sare, piper, suc de mere, supa de pui, mere, file de piept de pui, mustar de dijon, miere.
- 2 bulbi de fenicul (cca 700 g împreună)
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei •
- sare, piper
- 150 ml suc de mere •
- 150 ml supă de pui •
- 3 mere
- 4 fileuri de piept de pui (cca 600 g împreună)
- 1 lingură muștar de Dijon cu boabe
- 1/2 linguriță miere
Mod de preparare:
Se curăță 2 bulbi de fenicul, se taie sferturi și apoi felii. Se toacă 1 ceapă și se călește în 1 lingură ulei. Se adaugă feniculul și se călește 5 min. amestecând; se sărează și se piperează bine.
Se toarnă 150 ml suc de mere și 100 ml supă de pui; se lasă să fiarbă înăbușit cca 15 min. Se adaugă 3 mere tăiate felii și se mai fierbe 5 min. Se sărează și se piperează 4 fileuri de piept de pui. La fiecare se crestează un buzunar lateral.
Se introduce în fiecare buzunar câte 1 lingură muștar cu boabe, se fixează eventual cu scobitoare și se prăjește carnea în 2 linguri ulei, 4 min. pe fiecare parte. Se condimentează legumele cu sare, piper și 1/2 linguriță miere. Se servesc alături de bucățile de pui, eventual cu piure de cartofi.
Piept de pui cu fenicul si ceapa
Pofta buna!