Piept de pui cu lamaie si ghimbir

Printeaza

Piept de pui cu lamaie si ghimbir din: piept de pui, lamaie, patrunjel, sos de soia, sare, ceapa, usturoi, ghimbir, miere, boia.

Ingrediente:Piept de pui cu lamaie si ghimbir

  • 2 bucăţi piept de pui dezosat
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare

Pentru marinadă:

  • 150 ml sos de soia
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguriţe boia dulce
  • 2 căţei de usturoi
  • 5-7 cm rădăcină de ghimbir
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi zdrobeşte usturoiul.

Dă ghimbirul pe răzătoarea mare. Amestecă toate ingredientele.

Pune pieptul de pui tăiat felii groase (în două şi , apoi fiecare bucată în două, pe grosime) în mari- JÎ nadă şi ţine-1 timp de 6-8 ore la frigider.

Incinge grătarul (poţi folosi o tigaie fără ulei) şi pune bucăţile de came la fript. Lasă câte 1-2 minute pe fiecare parte. Când întorci carnea, mai unge cu puţină marinadă.

Serveşte cu pătrunjel verde tocat şi bucăţi de lămâie. Ca garnitură, o salată verde asortată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.