Piept de pui cu lamaie si ghimbir
PrinteazaPiept de pui cu lamaie si ghimbir din: piept de pui, lamaie, patrunjel, sos de soia, sare, ceapa, usturoi, ghimbir, miere, boia.
- 2 bucăţi piept de pui dezosat
- 1 lămâie
- pătrunjel verde
- sare
Pentru marinadă:
- 150 ml sos de soia
- 1 legătură ceapă verde
- 2 linguriţe boia dulce
- 2 căţei de usturoi
- 5-7 cm rădăcină de ghimbir
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi zdrobeşte usturoiul.
Dă ghimbirul pe răzătoarea mare. Amestecă toate ingredientele.
Pune pieptul de pui tăiat felii groase (în două şi , apoi fiecare bucată în două, pe grosime) în mari- JÎ nadă şi ţine-1 timp de 6-8 ore la frigider.
Incinge grătarul (poţi folosi o tigaie fără ulei) şi pune bucăţile de came la fript. Lasă câte 1-2 minute pe fiecare parte. Când întorci carnea, mai unge cu puţină marinadă.
Serveşte cu pătrunjel verde tocat şi bucăţi de lămâie. Ca garnitură, o salată verde asortată.
Pofta buna!