Piept de pui cu legume, alune si ghimbir
PrinteazaPiept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare.
- 500 g piept de pui
- 2 ardei rosii, mai mici
- 2 ardei galbeni, mai mici
- 1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
- 2 maini bune de alune
- 1 bucata ghimbir proaspat
- 2 morcovi
- 5 catei de usturoi
- 2 sau 3 ardei iuti, depinde de gust
- ulei
pentru marinata:
- 4 linguri sos de soia
- 2 lingurite vin de orez
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 lingurite apa rece
- 2 lingurite ulei de susan
pentru sos:
- 2 lingurite vin de orez
- 2 lingurite ulei de susan
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite amidon de porumb
- 4 lingurite sos de soia
- 4 lingurite apa
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţele şi o amesteci cu sosul pentru marinată, mai sus amintit. Apoi dai amestecul la frigider pentru 30 de minute. Cât carnea stă la marinat, pregăteşti legumele. Aşadar, cureţi şi tai cuburi: ardeii galbeni, ardeii roşii, morcovii, ceapa.
Apoi cureţi şi tai mărunt usturoiul, ardeii iuţi şi ghim- birul. între timp, pregăteşti sosul: amesteci toate ingredientele mai sus amintite, iar pasta rezultată o laşi deoparte. După ce carnea a stat suficient la marinat, o scoţi şi o pui puţin la prăjit în ulei încins, pentru 3 minute, la foc mare.
Carnea prăjită o scoţi într-un bol şi o laşi deoparte. Pui alunele la prăjit, câteva momente, până simţi un miros de copt de la ele. Apoi scoţi alunele pe o farfurie şi le laşi deoparte. Intr-o tigaie, torni ulei şi dai focul mare.
Când s-a încălzit uleiul, pui ardeii iuţi. Amesteci bine, apoi adaugi ceapa şi o laşi să se călească pentru 30 de secunde. Adaugi apoi ardeii şi morcovii tăiaţi. Laşi 1 minut la călit. După aceea, pui carnea şi alunele. Laşi să se prăjească împreună pentru 1 minut, după care adaugi sosul, deja pregătit.
Mai laşi pe foc până se îngroaşă sosul. Poţi servi sosul cu orez sau cu paste de orez.
Piept de pui cu legume, alune si ghimbir
Pofta buna!