Piept de pui cu legume la grătar
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper.
- 4 bucati piept de pui – 200 g bucata
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 1 legatura ceapa verde
- cartofi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 vanata
- 4 rosii
- 400 ml ketchup
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în rondele, bastonaşe, segmente, fâşii, după plac. Puneţi-le într-un castron şi turnaţi peste ele uleiul de măsline amestecat cu sare şi piper.
Cu acelaşi ulei ungeţi şi carnea. Puneţi ingredientele pe un grătar încins. întoarceti-le cu ajutorul unui cleşte, nu folosiţi furculiţa. Dacă înţepaţi ingredientele în timp ce se prăjesc, se pierde sucul plin de minerale şi vitamine.
Luaţi ingredientele de pe grătar şi puneţi-le pe rând într-un castron. Acoperiţi-le. Când toate s-au prăjit, stropiţi-le cu 1 lingură zeamă de lămâie, câtă vreme sunt încă fierbinţi, acoperiţi castronul din nou şi lăsaţi-l 2 – 3 minute în repaus. La servire, adăugaţi ketchup dulce peste carne şi legume.
Piept de pui cu legume la grătar
Poftă bună!
Incoming search terms:
- piept de pui la gratar cu legume