Piept de pui cu legume, lamaie si patrunjel
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui: piept de pui, ulei de maslina, rozmarin, sare, ardei iute, sunca, usturoi, ceapa, telina, morcov, dovlecei, pasta de rosii, vin alb, ulei de masline, coaja de lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rozmarin uscat
- sare
- ardei iute măcinat
- 8 felii subţiri de şuncă
- 1 căţel usturoi
- 1 ceapă
- 3 tije ţelină
- 3 morcovi
- 2 dovlecei mici
- 1 lingură pastă de roşii
- 1/8 l vin alb sec
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Speli carnea cu apă rece, o ştergi şi o rumeneşti în ulei fierbinte. Scoţi carnea şi o condimentezi cu rozmarin, sare şi ardei iute măcinat. Fiecare felie de carne o împătureşti în 2 felii de şuncă. Usturoiul şi ceapa le cureţi şi le toci.
Morcovii, ţelina, dovleceii îi cureţi şi îi tai în fâşii subţiri. Pasta de roşii o amesteci cu vinul alb. Prăjeşti ceapa în ulei până devine moale, apoi adaugi usturoiul şi legumele şi le laşi la călit un timp scurt. Peste acestea adaugi amestecul de pastă de roşii cu vin, apoi condimentezi cu sare şi piper şi ardei iute.
Aşezi fileurile pe patul de legume, acoperi tigaia şi laşi la foc mic 15 minute. Pui fileurile pe un platou preîncălzit ca să se menţină calde. Decorezi legumele cu spirală făcută din coajă de lămâie şi pătrunjel şi le aranjezi în jurul fileurilor.
Pofta buna!