Piept de pui cu mazăre mange-tout

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu mazare mange tout din: ardei iuti, usturoi, otet, miere, suc de lamaie, piept de pui, seminte de anason, boabe de piper, sare, ulei, fasole verde, mazare mange tout, bob, mazare si sparanghel.

Ingrediente:Piept de pui cu mazăre mange-tout

  • 4 ardei iuţi roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml oţet
  • 50 g miere
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4 fileuri de piept de pui (a cca 160 g)
  • 1/2 linguriţă seminţe de anason
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 150 g fasole verde
  • 250 g mazăre mange-tout
  • 150 g bob
  • 100 g boabe de mazăre scoase din păstăi
  • 300 g sparanghel

 

Mod de preparare:

Se toaca ardeiul iute si usturoiul. Se dau in clocot cu otet, miere si 200 ml apa; se reduce focul si se lasa sa fiarba la foc moale circa 30 minute pana se ingroasa.

Se adauga suc de lamaie dupa gust.

Se pisează boabele de anason împreună cu cele de piper. Se condimentează puiul cu acest amestec, se sărează şi se prăjeşte în ulei încins 6-8 min.

Se spală sparanghelul şi se scurtează capetele. Tijele se taie în două pe lung. Se aşază în sita dispozitivului de fiert la aburi mai întâi fasolea verde; se acoperă şi se lasă să fiarbă 2 min.

Apoi se adaugă mazărea mange-tout, bobul, boabele de mazăre şi spa­ranghelul şi se mai fierb 3-4 min.

Se taie carnea felii şi se serveşte alături de legume; se toarnă dea­supra sosul de miere.

Piept de pui cu mazăre mange-tout

Piept de pui cu mazăre mange-tout

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Hai ca-i bun pieptul de pui cu mazare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.