Piept de pui cu mere si rosii
PrinteazaPiept de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez.
- 800g piept de pui
- 1 fir de praz
- 250 g mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 250 g rosii mici
- sare
- piper
- 6 linguri ulei
- 350 ml supa de pasare
- 5 ramurele cimbru
- 150 ml sos olandez gata preparat
Mod de preparare:
Tai carnea de pui în bucăţi nu prea mari. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai felii. Speli merele, le scoţi căsuţa cu seminţe, apoi le tai felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Speli roşiile şi le tai în sferturi. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o prăjeşti bine în ulei.
Scoţi carnea din tigaie, adaugi supa, cimbrul şi prazul şi fierbi totul circa 5 minute, la foc mic. Pui feliile de măr. Amesteci totul cu sosul olandez, bucăţile de pui şi roşiile şi dai amestecul într-un clocot.
Scoţi rămurele de cimbru, condimentezi cu sare şi piper şi serveşti acest ragout cu friganele sau cu pâine prăjită în unt.
Piept de pui cu mere si rosii
Pofta buna!