Piept de pui cu orez si legume
PrinteazaPiept de pui cu orez si legume din: piept de pui, orez, ardei gras, ulei, vanata, sare, piper, cimbru, unt, faina.
- 1 piept de pui
- 200 g orez
- 1 gras roşu
- ulei
- 1/2 vânătă
- sare
- piper
- cimbru
Pentru sos:
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui, îl tai şi-l pui la fiert în apă rece cu sare. Când dă în clocot, spumuieşti de mai multe ori. Când este fiert, îl scoţi pe o farfurie şi-l laşi câteva minute să se răcorească. Ulterior, îl prăjeşti în puţin ulei.
Păstrezi o cană din apa în care a fiert.
Fierbi orezul, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Când este gata, îl scurgi, îl presari cu puţină sare şi piper şi-l stropeşti cu ulei.
Speli şi tai legumele şi le prăjeşti pe ambele părţi pe un grătar bine încins. Le scoţi alături de orezul fiert.
Separat, într-o cratiţă, prăjeşti, fără să se înnegrească, o lingură de făină şi una de unt. Stingi cu apa în care a fiert carnea şi laşi să dea în câteva clocote, presari sare şi piper, după gust. Sosul trebuie să fie gros ca o smântână, fără cocoloaşe.
Serveşti pieptul de pui cu orez şi legume, cu sosul alb şi presărat cu puţin cimbru.
Pofta buna!