Piept de pui cu parmezan si cimbru
PrinteazaPiept de pui cu parmezan si cimbru
- 5 bucăţi de piept de pui (sau de curcan)
- 1 linguriţă de praf de cimbru
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi striviţi în mojar
- 1 iaurt
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 200 g de parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de 2-4 cm. Săraţi, piperaţi şi presăraţi cu puţin cimbru. Intr-un bol mare, turnaţi trei linguri de ulei de măsline. Adăugaţi usturoiul strivit şi iaurtul. Bateţi cu telul. Turnaţi pătrunjelul tocat.
Potriviţi de sare şi piper, încorporaţi pieptul de pui şi amestecaţi. Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 200°C (treapta 6/7). Puneţi parmezanul într-o farfurie adâncă. Treceţi fiecare bucată de pui prin parmezan. Puneţi-le apoi pe fundul unui vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei. Bucăţile pot să se atingă, dar nu să se suprapună.
Dacă mai rămâne parmezan, presăraţi-l peste bucăţile de pui. Puneţi la cuptor 15-20 de minute, până când puiul este bine făcut. Serviţi pe pat de salată verde, cu vinegretă provensală.
Poftă bună!