Piept de pui cu piure de praz si pancetta
PrinteazaPiept de pui cu piure de praz si pancetta din: piept de pui, pancetta, ceapa, usturoi, praz, cimbru, smantana, vin alb, patrunjel, condimente si unt.
- 4 bucati piept de pui feliat
- 12 felii de pancetta
- 1 ceapa alba mica, maruntita
- 1 catel de usturoi
- 4 fire de praz sapalate si feliate
- 2 fire de cimbru proaspat
- 150 ml smantana grasa
- 50 ml vin alb
- 10 g patrunjel proaspat, tocat marunt
- condimente
- unt
Mod de preparare:
Incingeti o tigaie si adaugati o bucatica de unt, in care veti cali ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute. Adaugati prazul si cimbrul, apoi vinul si smantana, aduceti la fierbere, apoi micsorati flacara si mai tineti pe foc 10 minute. Separat, frigeti feliile de pui intr-o tigaie unde ati incalzit o bucatica de unt. Cand sunt gata, le puneti intr-o tava de aragaz si asezati deasupra feliile de pancetta.
Bagati-le la cuptor pentru 15 minute, la 200C. Pentru servire, asezati prazul pe farfurie, condimentati si ornati cu patrunjel. Deasupra puneti o felie de piept de pui.
Piept de pui cu piure de praz si pancetta
Pofta buna!