Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii
PrinteazaO reteta de piept de pui cu porumb fiert si sos de rosii din: piept de pui, porumb, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, coriandru, patrunjel, sare si piper.
- 500 g piept de pui
- 2 siuleti de porumb fierti
- 1 ceapa
- 4-5 rosii bine coapte
- 1 ardei gras
- 50 ml ulei
- 1 lingurita rasa de coriandru macinat
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi pieptul de pui în feliuţe subţiri, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi ştergeţi-le cu şervetele absorbante, presăraţi-le cu coriandru, sare şi piper, apoi prăjiţi-le în uleiul încins până când se rumenesc pe ambele părţi. în uleiul rămas căliţi la foc mic porumbul fiert tăiat în felii de circa 3cm grosime.
Pentru sosul de roşii căliţi ceapa tocată mărunt împreună cu ardeiul tocat mărunt şi, după 2 minute puneţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi date pe răzătoarea mare. Fierbeţi sosul la foc mic 20 de minute iar la final puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.
Serviţi câte 2-3 felii de piept de pui la o porţie cu câte 2-3 felii de porumb, totul stropit cu sosul de roşii cald. Ornaţi cu pătrunjel.
Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii
Pofta buna!