Piept de pui cu praz
PrinteazaPiept de pui cu praz
- 4 piepturi de pui mai mici
- un dovleac pentru plăcintă mai mic
- două lămâi
- 100 ml ulei de măsline
- un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
- un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară
- 75 g unt
- sare, piper
- pătrunjel verde
- praz
Preparare:
Intr-un castron se amestecă uleiul cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Piepturile de pui se spală, se scurg de apă şi se trec prin amestecul de condimente. Se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra restul de ulei şi condimente, se pun din loc în loc felii de lămâie, se toarnă un pahar de apă şi se introduce tava în cuptor.
Se coc 45-60 de minute la foc mediu, verificându-se din când în când să nu se ardă pielea de la piepturile de pui. Dovleacul se spală, se şterge cu un şervet, se taie în felii subţiri şi se curăţă de seminţe.
Se crestează din loc în loc cu un cuţit, se aşază într-o tavă şi se presară un amestec de nucşoară şi scorţişoară. Se pun din loc în loc cubuleţe de unt, se adaugă puţină apă, se introduce tava în cuptor şi se coc până când s-au înmuiat.
Pofta buna!
Prazul e mai folosit in zona Olteniei din cate stiu. As incerca sa gatesc niste pui cu praz sa vad ce iese.