Piept de pui cu praz

Printeaza

Piept de pui cu praz

Ingrediente:Piept de pui cu praz

  • 4 piepturi de pui mai mici
  • un dovleac pentru plăcintă mai mic
  • două lămâi
  • 100 ml ulei de măsline
  • un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
  • un sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • 75 g unt
  • sare, piper
  • pătrunjel verde
  • praz

 

 

Preparare:

Intr-un castron se amestecă uleiul cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Piepturile de pui se spală, se scurg de apă şi se trec prin amestecul de condimente. Se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra restul de ulei şi condimente, se pun din loc în loc felii de lămâie, se toarnă un pahar de apă şi se introduce tava în cuptor.

Se coc 45-60 de minute la foc mediu, verificându-se din când în când să nu se ardă pielea de la piepturile de pui. Dovleacul se spală, se şterge cu un şervet, se taie în felii subţiri şi se curăţă de seminţe.

Se crestează din loc în loc cu un cuţit, se aşază într-o tavă şi se presară un amestec de nucşoară şi scorţişoară. Se pun din loc în loc cubuleţe de unt, se adaugă puţină apă, se introduce tava în cuptor şi se coc până când s-au înmuiat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Prazul e mai folosit in zona Olteniei din cate stiu. As incerca sa gatesc niste pui cu praz sa vad ce iese.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.