Piept de pui cu salsa de avocado

Printeaza

Piept de pui cu salsa de avocado din: piept de pui, usturoi, praf de chilli, cumin, coariandru, cimbru, ulei, suc de limete, suc de portocala, zahar brun, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Piept de pui cu salsa de avocado

  • 4 fileuri de piept d epui cu piele
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1 praf de chili macinat
  • 1 praf cumin
  • 1 praf coriandru
  • 1 praf cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura suc de limete
  • sucul proaspat stors de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita zahar brun

salsa:

  • 1 avocado
  • 5 rosii prunisoare
  • 1 ceapa rosie
  • 2,5 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se crestează pielea de pe pieptul de pui în mai multe locuri. într-un bol se amestecă usturoiul cu chili, cumin, coriandru, cimbru, ulei, zahăr, suc de lămâie şi de portocală; se ung bucăţile de carne cu această marinată. Se acoperă cu folie şi se dă la frigider 1 oră, timp în care se întoarce o singură dată.

Avocado se taie felii, roşiile şi ceapa se taie felii; se amestecă toate într-un castron. Separat se prepară un dressing din suc de lămâie, ulei, pătrunjel, sare şi piper.

Carnea marinată se aşază într-o tavă, cu pielea în sus, şi se coace la cup tor 7 min., până ce pielea devine cro­cantă. Apoi se întoarce şi se mai frige 7 min.; este gata atunci când, înţepată cu furculiţa, se scurge un suc roz. Car­nea se serveşte cu salsa de avocado.

Piept de pui cu salsa de avocado

Piept de pui cu salsa de avocado

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.