Piept de pui cu salsa de avocado
PrinteazaPiept de pui cu salsa de avocado din: piept de pui, usturoi, praf de chilli, cumin, coariandru, cimbru, ulei, suc de limete, suc de portocala, zahar brun, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper.
- 4 fileuri de piept d epui cu piele
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 praf de chili macinat
- 1 praf cumin
- 1 praf coriandru
- 1 praf cimbru
- 2 linguri ulei
- 1 lingura suc de limete
- sucul proaspat stors de la 1/2 portocala
- 1 lingurita zahar brun
salsa:
- 1 avocado
- 5 rosii prunisoare
- 1 ceapa rosie
- 2,5 linguri suc de lamaie
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se crestează pielea de pe pieptul de pui în mai multe locuri. într-un bol se amestecă usturoiul cu chili, cumin, coriandru, cimbru, ulei, zahăr, suc de lămâie şi de portocală; se ung bucăţile de carne cu această marinată. Se acoperă cu folie şi se dă la frigider 1 oră, timp în care se întoarce o singură dată.
Avocado se taie felii, roşiile şi ceapa se taie felii; se amestecă toate într-un castron. Separat se prepară un dressing din suc de lămâie, ulei, pătrunjel, sare şi piper.
Carnea marinată se aşază într-o tavă, cu pielea în sus, şi se coace la cup tor 7 min., până ce pielea devine crocantă. Apoi se întoarce şi se mai frige 7 min.; este gata atunci când, înţepată cu furculiţa, se scurge un suc roz. Carnea se serveşte cu salsa de avocado.
Piept de pui cu salsa de avocado
Pofta buna!