Piept de pui cu smantana si conopida
PrinteazaPiept de pui cu smantana si conopida
- 1 kg piept de pui
- 200 g unt
- 200 g smântână
- 200 g lapte
- 4 linguri de făină
- 2 cepe
- 2 legături de mărar
- 1 conopidă
Mod de preparare:
Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să stea timp de zece minute presărată cu sare, apoi se fierbe timp de zece minute în apă cu sare, după care, 100 g de unt se topesc şi se adaugă 100 ml de lapte, iar când clocoteşte, se adaugă restul de lapte amestecat cu făină.
Se adaugă smântâna şi carnea de pui şi se lasă să mai fiarbă timp de zece minute, apoi se adaugă mărar tocat, piper şi delicat şi se serveşte fierbinte, 23 bucăţi de carne împreună cu 3 bucheţele de conopidă cu sos pe deasupra şi cu o crenguţă de mărar ca decor.
Pofta buna!