Piept de pui cu smochine si arpagic

Printeaza

O reteta de piept de pui cu smochine si arpagic din: piept de pui, smochine, telina, unt, faina, vin alb sec, supa de legume, sare si piper.

Ingrediente:Piept de pui cu smochine si arpagic

  • 250 g piept de pui, bucată întreagă
  • 8 smochine
  • 2 tulpini de ţelină
  • 40 g unt
  • 80 g făină
  • 1 legătură de arpagic
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 pahare de supă de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoateţi din pieptul de pui oscioarele şi eventualul cartilaj. Tăiaţi pieptul bucăţi mici şi daţi-le prin făină. Intr-o tigaie mare, topiţi untul fără să ajungă să facă spumă şi rumeniţi în el bucăţelele de pui cam 5-7 minute, la foc iute, amestecând continuu; vor trebui să iasă rumenite uniform.

Stropiţi puiul cu vin şi, când vinul se evaporă, turnaţi deasupra şi supa de legume. Curăţaţi de coajă smochinele şi tăiaţi-le în patru, adăugaţi-le alături de pui în tigaie şi dregeţi cu sare şi cu piper. Daţi focul mic şi lăsaţi să se facă 10 minute, amestecând din când în când.

Intre timp, curăţaţi tulpinile de ţelină, eliminaţi nervurile şi tăiaţi-le rondele; spălaţi şi scurgeţi frunzele de arpagic şi tocaţi-le mărunt.

Cu focul stins, presăraţi deasupra puiului cu smochine ţelina, arpagicul şi un praf de piper negru; amestecaţi totul şi porţionaţi pe farfurii.

Piept de pui cu smochine si arpagic

Piept de pui cu smochine si arpagic

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.