Piept de pui cu sos de ardei iute
PrinteazaPiept de pui cu sos de ardei iute din: piept de pui, ulei, sos de ardei iute, ghimbir, miere, otet de orez, broccoli, seminte de susan.
- 2 bucati piept de pui fara piele
- 1 lingura de ulei
- 1 1/2 lingura de sos de ardei iute sriracha
- 2 lingurite de ghimbir ras
- 2 linguri de miere
- 2 linguri otet din orez
- 240 g de broccoli
- 1 lingura seminte de susan, prajite
Mod de preparare:
Taie fiecare piept de pui pe lungime, în 2 bucăţi subţiri. Freacă-le cu ulei şi asezonează-le pe ambele părţi. Incinge o tigaie-grill şl prăjeşte pulul câte 2-3 minute pe flecare parte. Intre timp, amestecă sosul de ardei iute, ghimbirul, mierea şl oţetul cu puţină sare şi piper într-un bol mic.
Unge bucăţile de pui cu acest sos în timp ce sunt pe foc -trebuie să aştepţi ca puiul să se facă pe o parte înainte de a întinde sosul, pentru că altminteri carnea se va arde. Fierbe broccoli, transferă buchetele pe farfurii şi stropeşte-le cu restul de sos. Deasupra pune puiul şl seminţele de susan.
Piept de pui cu sos de ardei iute
Pofta buna!