Piept de pui cu sos de ardei
PrinteazaPiept de pui cu sos de ardei din: piept de pui, ardei grasi, faina, lapte, branza telemea, unt, suc de lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 400 g ardei graşi (galbeni şi roşii)
- 1 lingură făină
- 1 cană lapte
- 3 linguri brînză telemea ori caşcaval ras
- 1 lingură unt
- sucul de la o lămîie
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbi carnea, preferabil în oala sub presiune. Pregăteşti separat un sos: într-un vas de teflon, amesteci o lingură de făină cu una de unt, apoi se stingi cu laptele turnat treptat. Laşi să dea în clocot, adaugi sare şi o lingură de caşcaval ras.
Separat, coci ardeii şi apoi îi cureţi. După ce ai îndepărtat coaja, presară deasupra lor puţină sare şi se mai lasă-i la scurs. Taie-i în felii late şi aşază-i în strat subţire într-un vas uns în prealabil cu ulei.
Deasupra ardeilor pune carnea tăiată cuburi mari şi toarnă sosul. Acreşte totul cu zeama de la o lămîie, presară pătrunjel tocat şi, la final, adaugă restul de 2 linguri de brînză rasă ori caşcaval. Lasă totul la cuptor 10 minute.
Pofta buna!