Piept de pui cu sos de caise
PrinteazaPiept de pui cu sos de caise din: piept de pui, caise, mac, seminte de coriandru, amestec piper rosu, miere, otet de mere, vin alb, ulei de masline, sare si piper macinat.
- 1 piept de pui
- 500 g caise
- 1 lingura mac
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1 lingurita boabe amestec de piper rosu
- 200 g orez
- 1 legatura frunze verzi de cimbru
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita otet de mere
- 200 ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Fierbeţi timp de 20 de minute pieptul de pui în bucată întreagă, în apă cu sare şi puţin piper. Scoateţi-l apoi şi lăsaţi-l la răcit puţin.
Puneţi orezul la fiert în apa în care a fiert carnea. Amestecaţi într-un mojar macul, coriandrul, frunzele verzi de cimbru, detaşate de rămurele, boabele întregi de piper.
Mărunţiţi-le doar de jumătate. Ungeţi pieptul de pui cu miere şi presăraţi deasupra un strat gros de amestec de condimente. Puneţi carnea astfel preparată la cuptor, la foc iute, într-o tavă cu ulei şi cu vinul.
Eliminaţi sâmburii caiselor, tăiaţi-le în jumătăţi şi puneţi-le în tavă, lângă carne. Stropiţi-le cu oţet şi presăraţi-le cu aceleaşi condimente ca şi carnea.
Ţineţi tava la cuptor 15 – 20 de minute, scoateţi apoi carnea şi tăiaţi-o în felii. Pentru servire, aşezaţi în farfurie carnea, orezul şi deasupra caisele şi sosul lăsat în tavă.
Piept de pui cu sos de caise
Pofta buna!
n-am mancat niciodata, dar imi suna bine reteta 🙂