Piept de pui cu sos de mere si suncă
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mere, sunca, unt, ceapa rosie, mere, fructe de ienupar, cidru de mere, maghiran, piper, foi de dafin si sare de mare.
- 200 g şuncă
- 200 g piept de pui
- 6 linguri unt
- 1 ceapă roşie
- 6 mere
- fructe de ienupăr
- 300 ml cidru de mere
- 1 linguriţă măghiran uscat
- piper
- 2 foi dafin
- sare de mare
Mod de preparare:
Incingi 3 linguri de unt într-o tigaie sau un vas de fontă, în care prăjeşti pieptul de pui 5-6 minute pe fiecare parte, dar nu înainte de a fi sărat şi piperat. Speli merele, le cureţi şi le tai felii. Scoţi pieptul de pui din tigaie şi îl păstrezi la cald. Căleşti ceapa curăţată şi tăiată felii, apoi adaugi măghiranul şi şunca. Le căleşti împreună puţin, apoi le scoţi şi le păstrezi la cald.
Pui restul de unt în tigaie, căleşti feliile de mere circa 3-4 minute, după care adaugi cidru, fructele de ienupăr, foi de dafin, se fierb toate la un loc 5-6 minute. Pui şi amestecul de ceapă, şuncă, sare, piper şi mai laşi puţin pe foc. Aduci pieptul de pui cu sosul de mere şi şuncă alături.
Pofta buna!