Piept de pui cu sos de rosii si masline

Printeaza

Piept de pui cu sos de rosii si masline din: piept de pui, sare, piper, ulei, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei, rosii, masline negre, ardei iute, vin roşu.

Piept de pui cu sos de rosii si masline

Ingrediente:

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper măcinata
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 linguriţă rozmarin

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 500 g roşii
  • 50 g măsline negre
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 150 ml vin roşu
  • 1/2 linguriţă rozmarin

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul le toci fin şi le căleşti în ulei. Stingi cu 2-3 linguri de apă si le înăbuşi câteva minute. Adaugi vinul şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi to­cat fin şi laşi să barbă totul 10 minute.

După aceea pui şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, 1/2 lingură rozmarin şt măslinele opărite şi crestate pe o parte.

Laşi să fiarbă în continuare, până se îngroaşă sosul puţin, iar la sfârşit potriveşti gustul de sare. Pui totul într-o tavă.

Carnea o speli, o cureţi de pieliţe şi o condimentezi cu sare şi piper. Prăjeşti bucăţile de carne în ulei, câte 8-9 minute pe fiecare parte şi o aromezi cu rozmarinul.

Pui carnea în vasul cu sosul de roşii şi dai la cup­torul încins, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.