Piept de pui cu sos de rosii si masline
PrinteazaPiept de pui cu sos de rosii si masline din: piept de pui, sare, piper, ulei, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei, rosii, masline negre, ardei iute, vin roşu.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper măcinata
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă rozmarin
Pentru sos:
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 500 g roşii
- 50 g măsline negre
- sare
- 1 ardei iute
- 150 ml vin roşu
- 1/2 linguriţă rozmarin
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul le toci fin şi le căleşti în ulei. Stingi cu 2-3 linguri de apă si le înăbuşi câteva minute. Adaugi vinul şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat fin şi laşi să barbă totul 10 minute.
După aceea pui şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, 1/2 lingură rozmarin şt măslinele opărite şi crestate pe o parte.
Laşi să fiarbă în continuare, până se îngroaşă sosul puţin, iar la sfârşit potriveşti gustul de sare. Pui totul într-o tavă.
Carnea o speli, o cureţi de pieliţe şi o condimentezi cu sare şi piper. Prăjeşti bucăţile de carne în ulei, câte 8-9 minute pe fiecare parte şi o aromezi cu rozmarinul.
Pui carnea în vasul cu sosul de roşii şi dai la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!