Piept de pui cu sos de smantana si parmezan
PrinteazaPiept de pui cu sos de smantana si parmezan din: piept de pui, ulei, morcov, ceapa, smantana, parmezan, patrunjel, unt, sare, piper.
- 600 g piept d epui
- 50 ml ulei
- 1 morcov
- 2 cepe
- 500 ml smantana de gatit
- 2 linguri parmezan
- 1 legatura patrunjel
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati pieptul de pielite si tendoane, spalati-l si stergeti-l cu servetele absorbante.
Prajiti pieptul de pui in ulei, la foc mare pana cand se rumeneste bine pe toate partile, apoi scoateti-l pe o farfurie si taiati-l in feliute de circa 5 mm grosime.
Acoperiti-l si pastrati-l la cald. Tocati ceapa curatata si spalata, dupa care caliti-o in unt.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati morcovul ras, feliile de piept de pui, si smantana.
Lasati sa fiarba la foc potrivit 4-5 minute, apoi, la final, adaugati parmezanul si patrunjelul tocat marunt.
Amestecati bine si lasati sa mai dea in 2-3 docote. Serviti preparatul cald.
Piept de pui cu sos de smantana si parmezan
Pofta buna!