Piept de pui cu sos de şofran
PrinteazaPiept de pui cu sos de şofran din: piept de pui, broccoli, morcovi, galbenusuri de ou, unt, suc de lamaie, smantana, sofran, faina, sare, piper, ardei iute si boia iute.
- doi piepti de pui
- 500 g broccoli
- doi morcovi
- doua galbenusuri de ou
- 150 g unt
- doua linguri cu suc de lamaie
- 200 ml smantana
- 50 ml apa
- un sfert de lingurita cu sofran
- 25 g faina
- sare
- piper
- ardei iute
- boia iute
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se răcească puţin, apoi se taie felii potrivit de groase. Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare şi se scurge. Piepţii de pui se dezosează, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se taie fâşii.
Se topesc 100 g unt într-o cratiţă, se pune carnea condimentată şi se prăjeşte până devine aurie. Se scoate într-un bol şi în untul ramas se prăjesc uşor morcovii şi broccoli. Gălbenuşurile se amestecă împreună cu sucul de lămâie, untul rămas şi smântână. Se adaugă apa în care s-a dizolvat făina, şofranul, sare şi piper după gust.
Se pun la fiert la bain-marie şi când s-a îngroşat sosul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească zece minute. Se pun carnea şi legumele pe un platou, se toarnă deasupra sosul şi se servesc. Cand se prajeste carnea se poate adauga un ardei iute tocat sau putina boia iute.
Piept de pui cu sos de şofran
Pofta buna!