Piept de pui cu sos de soia şi legume
PrinteazaO reteta de piept de pui cu sos de soia si legume din: piept de pui, ardei, ceapa, ghimbir, sos de soia, lamaie, zahar si ulei de masline.
- 500 g piept de pui dezosat şi fără piele
- 3 ardei (roşu, verde şi galben)
- 1 ceapă mare
- 30 g ghimbir proaspăt
- 50 ml sos de soia
- 1 lămâie
- 30 g zahăr
- ulei de măsline
Mod de preparare:
ITaie carnea de pui în cubuleţe potrivite, ardeii julien, iar ceapa o toci. încinge două linguri cu ulei de măsline într-un wok şi pune, pe rând, carnea, ceapa şi ardeii. Acoperă cu un capac şi lasă la foc mic zece minute.
Fă un sos din ghimbir ras, zeamă de lămâie, 2ahăr şi soia. Când carnea din tigaie e aproape gata, adaugă acest sos. Dacă îţi place mâncarea picantă, pune un strop de harissa (pastă de chili). O garnitură foarte populară pentru acest fel de mâncare este orezul.
Piept de pui cu sos de soia şi legume
Pofta buna!