Piept de pui cu sos de tarhon si cartofi
PrinteazaPiept de pui cu sos de tarhon si cartofi din: piept de pui, cartofi, smantana, tarhon, sare, piper, unt, paprika.
- 1 piept de pui
- 3-4 cartofi fierti
- 1 ceasca smantana de 20% grasime
- 1 ceasca smantana de gatit
- tarhon
- sare si piper
- unt paprika
Mod de preparare:
Fierbi cartofii la foc domol, în apă cu sare. Laşi să se răcorească, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pieptul de pui îl tai cubuleţe şi îl găteşti într-o tigaie cu puţin unt.
Când e aproape gata, adaugi cele două compoziţii de smântână şi amesteci. Va rezulta un sos bine legat.
Adaugi tarhon (poate fi de la borcan, uscat sau proaspăt), sare şi piper. Mai laşi 5 minute şi opreşti focul. Tragi cartofii la tigaie în unt. Asezonezi cu sare şi piper.
Pe un platou aşezi o porţie de cartofi şi, alături, puiul în sos de tarhon.
Decorezi cu o frunză de pătrunjel/marar verde si pe margini presari paprika iute.
Piept de pui cu sos de tarhon si cartofi
Pofta buna!