Piept de pui cu sos de vin
PrinteazaPiept de pui cu sos de vin
- 4 piepturi de pui
- o pungă amestec de salate
- 800 g roşii
- 500 ml apă
- 50 ml ulei de măsline
- 150 g unt
- 4 boabe de piper
- 4 căţei de usturoi
- două cepe
- 25 g zahăr tos
- 500 ml vin alb
- dafin
- sare
- crutoane cu usturoi
- pătrunjel
Preparare:
Roşiile se spală, se taie în bucăţi şi se pun într-o oală împreună cu apa şi o ceapă. Se presară sare după gust, se adaugă zahărul tos, jumătate din cantitatea de vin, uleiul de măsline, boabele de piper şi frunza de dafin.
Se fierbe până când scade sosul, se pasează şi se trece prin strecurătoare. Piepturile de pui se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se aşază într-o tavă, se pune deasupra untul tăiat în cubuleţe, iar în tavă se presară ceapa rămasă tăiată în felii şi usturoiul lăsat întreg.
Se toarnă vinul rămas, o cană de apă şi se introduce tava în cuptor. Se lasă până când capătă o culoare aurie, iar carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
Se scot din tavă şi se lasă la rece timp de cinci minute, apoi se servesc alături de amestecul de salată şi sosul de roşii călduţ.
Pofta buna!
As inlocui pieptul de pui cu piept de curcan. Imi place mai mult.