Piept de pui cu sos de zmeura
PrinteazaPiept de pui cu sos de zmeura
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă (poţi folosi ceapă de apă) tăiată peştişori
- 4 jumătăţi de piept de pui fără piele (circa 750 g)
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat
- 1 cană suc de mere şi zmeură
- 3/4 cană zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Incălzeşti uleiul într-o tigaie de teflon şi pui ceapa la călit (circa 2 minute) până devine transparentă, după care o scoţi şi o laşi pe o farfurie, separat.
Sărezi şi piperezi pieptul de pui, apoi îl pui în tigaie şi îl căleşti la foc potrivit până începe să se rumenească. Adaugi sucul de zmeură şi măr şi continui fierberea până când carnea este fiartă bine şi devine fragedă.
Scoţi bucăţile de carne din tigaie, pui din nou ceapa şi o amesteci cu sucul de fructe şi uleiul rămas. Adaugi apoi zmeura şi o încălzeşti, apoi iei tigaia de pe foc. O mănânci fierbinte cu 3-4 linguri de sos deasupra.
Poftă bună!
M-ati facut curioasa sa fac si eu piept de pui cu sos de zmeura.