Piept de pui cu taitei cu ou
PrinteazaPiept de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal, germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii.
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare
- 1 ardei iute, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 piepţi de pui, tăiaţi în fâşii groase
- 3 pachete de tăieţei cu ou uscaţi
- ½ de broccoli, rupt în bucheţele
- 3 morcovi, tăiaţi bastonaşe
- 1 lingură de ulei vegetal
- 300g germeni de fasole
- 3 cepe verzi, tăiate în jumătate şi apoi în fâşii lungi
- 1 lingură sos de stridii (sau sos de peşte)
Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, sosul de soia şi pasta de tomate, apoi se adaugă puiul şi se lasă la marinat în timp ce prepari restul de ingrediente.Se fierbe apă într-o cratiţă mare, se adaugă tăieţeii, broccoli-ul şi morcovii. Se fierb toate 4 minute, apoi se scurg.
Se încălzeşte uleiul într-un wok, se toarnă marinada împreună cu puiul şi se prăjeşte amestecând 4-5 minute până se face puiul. Se adaugă tăieţeii, legumele, germenii de fasole şi ceapa, apoi se amestecă de câteva ori ca să se încălzească toate ingredientele. Separat, se amestecă sosul de stridii cu două linguri de apă. Apoi se toarnă peste restul ingredientelor, se amestecă totul şi se serveşte.
Piept de pui cu taitei cu ou
Pofta buna!