Piept de pui cu ţelină

Printeaza

Piept de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea soarelui si busuioc.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_telina

  • 4 piepti de pui mai mici
  • o telina mai mare
  • 150 g arpacas
  • doua linguri cu zahar pudra
  • 80 ml sos de soia
  • 80 ml ulei de masline
  • doi catei de usturoi
  • o ceapa
  • un betiosr de scortisoara
  • ulei de floarea soarelui
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se dezosează, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Se toarnă deasupra uleiul de măsline, sosul de soia, se presară usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă zahărul pudră, jumătate din beţişorul de scorţişoară rupt în bucăţi mici şi se amestecă totul. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum două ore. Se scot bucăţile din bol, se aşază pe grătarul încins şi se frig pe ambele părţi până devin aurii.

Se scot pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Arpacaşul se fierbe în apă cu sare, apoi se pune într-un bol. Se toacă ceapa, se căleşte în puţin ulei, se amestecă bine cu arpacaşul, sarea şi piperul.

Ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri, se condimentează şi se prăjeşte în ulei încins. Carnea se serveste alaturi de arpacas si telina prajita, presarate cu busuioc.

Piept de pui cu ţelină

Piept_de_pui_cu_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.