Piept de pui in crusta delicioasa de curcuma
PrinteazaPiept de pui in crusta delicioasa de curcuma din: piept de pui, iaurt, usturoi, lamaie, curcuma, chili, ulei, sare, piper.
- 1 kg piept de pui
- 300 g iaurt
- 1 căpăţână de usturoi sucul de la o lămâie
- 2 linguriţe curcuma
- 1/2 linguriţă chili
- 2 linguri ulei
- sare şi piper după gust
- punguliţe din hârtie de copt speciale pentru cuptor
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie felii ca pentru şniţele, dar puţin mai groase. într-un vas se adaugă usturoiul zdrobit, iaurtul, chili, curcuma, uleiul şi zeama de la lămâie. în compoziţia rezultată se adaugă pieptul de pui şi se dă la rece pentru o oră.
După ce a trecut timpul de macerare, se ia fiecare feliuţă de pui cu sos şi se condimentează cu sare şi piper, după care se pune în punguliţele de copt. Se aşază în tavă în aşa fel încât să nu se desfacă punguliţele şi se dă la cuptor.
Se lasă aproximativ 40 minute la cuptor, la foc potrivit, după care se serveşte lângă garnitura dorită.
Pofta buna!